Kedvezményezett neve: Brilliant Phoenix Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Eszközbeszerzés a Brilliant Phoenix Kft-nél a divat design szolgálatában

Szerződött támogatás összege: 7,63 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 69,99 %

Projekt kezdése: 2021.06.01.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.12.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00068

Projekt tartalmának bemutatása:

Első pécsi ötvös manufaktúraként 1970-ben kezdtük tevékenységünket, majd a pályázó cég jogelőd cége 1992-ben alakult meg, ugyanazon a székhelyen, ahol ma is áll, vagyis a pécsi vásárlók már közel 30 éve ugyanazon a helyen találják meg ötvösműhelyünket, és ékszerboltunkat. Kis családi vállalkozás, mely főleg a kreativitásával vívta ki eddig a vevői figyelmét, fő elveink a precizitás, és folyamatos megújulás, egyedi ékszerek készítése akár saját rajzok, tervek alapján. Családi hagyományok, tradíciók és történetek jelennek meg az ékszereink készítése során.

Kreatív design munkánkra a város is felfigyelt és szerződésünk volt a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-vel, melynek keretében kerámia design ékszerekhez formaterveket és foglalatokat készítettünk, ennek keretében termékfejlesztést végeztünk a megbízó cégnek. Szintén cégünk szakmai elismerését mutatja, hogy a Munkácsy Mihály Pécsi Kiállításra egyedi ékszertervezési jogot kaptunk, mely feladatot nagy örömmel végeztük.

Az elmúlt évben, egyrészt a digitális világ előrelépése miatt, másrészt a vírushelyzet miatt bekapcsolódtunk az on-line értékesítésbe is, hiszen a pandémia nagyban megváltoztatta a fizikai boltok működését, így mindez előrébb hozta a tervezett fejlesztéseinket és elkészítettük a webshopunkat, ahol naprakészen nyilvántartjuk az aktuális “termékeinket” vagyis az ékszereinket. Árbevételünk jelentősen megugrott a fejlesztések által, mely alapján további technológiai eszközbeszerzéssel és humánerőforrás bővítéssel szerettünk volna további fejlesztéseket végrehajtani. A hatékonyság növelés érdekében eszköz beszerzésre volt szükségünk, hogy a meglévő, akár növekvő létszámmal tovább tudjunk fejlődni.

Új fazonokat szeretnénk készíteni, szeretnénk újítással bekapcsolódni a kereskedelembe, korszerű gépesítéssel pontosabb, hatékonyabb termelést tudunk elérni, mindez nagyobb forgalmat, ezáltal további árbevétel növekedést fog hozni vállalkozásunknak.

Az ékszerek gyártásánál egyedi tervek alapján is dolgozunk, mely az aktuális divat és design trendekhez is igazodnak, beszerzésre került eszközökkel precízebb, pontosabb kivitelezést tudunk megvalósítani, rövidebb idő alatt. A korábbi években elnyert városi design munkáink során megtapasztaltuk, hogy az emberi kreativitás önmagában nem elegendő, ehhez szükségesek a modern eszközök is, hogy egy ékszer valóban úgy készüljön el, ahogy megtervezésre került.

A 7,63 millió Ft Európai Uniós és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával elnyert támogatás segítségével a korábban használt már elavult eszközparkunkat tudtuk fejleszteni, a beszerzett új eszközökkel pontosabb, szebb és precízebb munkát tudunk végezni, mellyel tevékenységünk fejlesztése valósul meg. A bérköltség és bérleti díj támogatása a megvalósítási időszakban árbevétel arányosan %-ban kifejezhető költségcsökkentést eredményezett.

A projekt keretében beszerzett eszközök:

Lézerforrasztó arany, ezüst és platinához 1,8 kW pulzusforrasztó berendezés

Fiber leser berendezés gravírozásra, vágásra (Maxphotonics IPG optika) 300 W, 200×200 mm

ELMASONIC S 30H ultrahangos készülék

RADWAG AS 220.R2 PLUS típusú mérleg

LENOVO IdeaPad S340-15API

Samsung Galaxy S21 Mbiltelefon

A fejlesztés eredményeként vállalkozásunk hosszú évekre versenyelőnyt tud szerezni, a korábban már megvalósított webshopunk által kilépve az országos piacra, a nagyobb vevői igényeket ki tudjuk szolgálni, a hatékonyabb eszközökkel a keletkező nagyobb megrendeléseket le tudjuk gyártani, mellyel árbevételünket növelni tudjuk, mely által plusz munkaerő felvételét is, akár magasabban képzett szakembereket tudunk alkalmazni a jövőben.